måndag 30 maj 2011

Sommarvärme och långledigt

En sommarhälsning från mig

Denna vecka har dom lovat otrolig värme och en hel del sol. Och så är man långledig från onsdag till måndag....just nu känns livet helt underbart! Kommer kanske inte att blogga lika aktivt som annars. Jag ska passa på att njuta av ledigheten, vädret och av all tid som jag får med min familj.

Men glöm inte våran Garageloppis öppet tors 12-16, sön 10-16 och mån 10-16- Ses där (rudsvägen 22, Målsryd)

Puss & Kram
Tanja

söndag 29 maj 2011

Älskar dig Mamma

Vill bara skicka en häldningar tilla er alla underbara mammor där ute <3

Och speciellt till min egen underbara Mamma- jag älskar dig


Här en bild på dagens morsdag fika

Och dom fina blommorna jag fick imorse


Det finns inget så underbart som att få vara mamma till mina små älsklingar <3

Puss & Kram
en lycklig Mamma

torsdag 26 maj 2011

En hälsning från mig

Solen skiner idag :)

Hoppas ni alla mår bra?! Nu är det utförsäljningstider i Borås, så alla ni som är fynd och shopping sugna passa på att ta en tur till Borås. Idag har SVEA, Cult och Sagaform utförsäljning. Samt mng fler (annonser i BT)
Nästa vecka Oscar Jacobson ;) (mån-ons) Missa inte detta!

Jag och lilla syster har fyllt hela garaget på Rudsvägen 22 i Målsryd med loppis prylar vi har följande öppettider tors 2/6 12-16, sön 5/6 10-16, mån 6/6 10-16 Kom och fynda!!! Om du inte kan dessa tider så slå mig eller lilla syster en signal så öppnar vi till dig! Vi säljer en massa fina prylar, lampor, gardiner, barnartiklar, kläder, väskor, möbler mm
Hoppas vi ses :)

Sköt om er i solskenet...nu ska jag njuta av lugna stunden (lilleman har gått och lagt sig) med några härliga tidningar!

Kramar Tanja


tisdag 24 maj 2011

Tisdag :)

Halloj
Äntligen har tisdag gått till sin ända och imorgon är jag och barnen lediga-underbart.
Dagen har väl vart sådär, vaknade ur trött och på jobbet kunde det varit bättre. Men så är det ibland, det ska inte vara lätt och leva, eller vad säger ni?

Nu hoppas jag på en super skön dag imorgon :)

Visst doftar syrén härligt :)

Godnatt
Tanja

måndag 23 maj 2011

Rabarberpaj

Godkväll allesammans,

Precis hemkommen efter en liten löparrunda...japp ni läser rätt, jag har sprungit hahahaa. När jag var yngre så var det värsta jag visste springa, men nu har jag och min syster lovat varandra att vi ska ut och springa ett par gånger i veckan iaf. Vi får väl se hur länge vi orkar ;)

Helgen har varit full av partaj, därav min frånvaro från bloggen. I fredags var jag ute med ett gäng vänner som jag lärt känna via min älskling. Vi hade så himla skoj, kvällen avslutades med en hel del dans på Grand Hotel i stan. Och på lördagen var det dags för en kompis 30 års kalas som hölls här i Målsryd. temat för kvällen var after beach :) även denna kväll åt vi och drack vi mycket gott och till det en massa dans :)
Så igår söndag blev det mycket sovande, jag och älsklingen vaknade kl 12! Så underbart att få sova ut :). Min mamma och min moster har vart så goa och tagit hand om våra små hjärtan hela helgen...tack snälla ni.

Det hanns dock med och bakas årets första rabarberpaj och en träff med barnens nya kusin Elsa...så ljuvligt söt (se bilden nedan)



Vill önska er en fortsatt bra måndag kväll :)

Kram om er
Tanja

torsdag 19 maj 2011

Liljekonvaljer

Skogarna runt Målsryd börjar nu bli täcka av underbara liljekonvaljer. Årets första bukett!

Idag har barnen sprungit årets Lövängslopp, och båda var så duktiga. Efter halva sträckan så var det "vätskekontroll" och i mål fick alla barn bullar och saft. Så härligt att se barnen springa på den lilla grusvägen som går mellan hagarna från kyrkvägen upp till Målevi. Tyvärr var det lite svårt att få några mysiga bilder från själva loppet, men jag har tog några på dom innan starten :) se så söta de är

Här har vi Vilgot och hans kompisar fr avd Björken (1-3år)

Här har vi Alva och hennes kompisar fr avd Boken (3-6år)
Lövängsloppet hålls årligen i Maj månad :)

Puss & Kram
Tanja

onsdag 18 maj 2011

Lapptäcke



Hej :)

Se vilket vackert handarbete. Önskar så att jag också kunde sticka/virka. Jag har länge funderat på att gå en kurs hos mamma, men ännu inte fått tummen ur. Till hösten kanske?

Ha en mysig lill lördag ;)

Kram Tanja

tisdag 17 maj 2011

Tråkigt väder

Hej där ute i regnet,

Vilket tråkigt väder det är idag, i vanliga fall hade jag vart så sugen på att lägga mig på soffan under en skön filt och tittat på film i det här vädret. Men efter att ha legat i soffan i några dagar så känner jag inte alls för det. Så vad gör man när det regnar?

Alva är med dagis i Annelundsparken och leker, vad glad hon var att få åka buss in till stan med sina kompisar :). Så roligt när de hitta på sådana utflykter på dagis. 

Jag var tidigare iväg och köpte present till barnens kusin Elsa som kom till världen för snart 2 veckor sedan. Måste ara säga att gud vad mycket fint det finns till små tjejer. Man blir ju allt lite sugen ;)

En stor kram från mig
Tanja

måndag 16 maj 2011

Äntligen :)

Hej igen :)
Äntligen är jag tillbaka, jag åkte på den hemska magsjukan som lillen här hemma haft. Fya vad hemskt jag har mått, men nu är vi tillbaka :) även lilleman har kurerat sig.

Men denna härliga bild på mina mårbacka pelargoner så önskar jag er alla en mysig vecka <3


Varma kramar
Tanja

torsdag 12 maj 2011

Hemma igen

Hej :)
Hemma igen, så underbart. Och våran lillkille är på bättringsvägen. Vi fick i tisdags eftermiddag åka in till sjukhuset med lillen, för att han fick kramanfall här hemma. Han fick ytterligare ett på sjukhuset, och det var det hemskaste jag sett, fya vad jobbigt. Sköterskan tryckte på larmknappen och det tog säkert inte mer än 10-15 sek så var rummet fullt av doktorer och sköterskor. Det är tur att man bor i ett land som Sverige, och vilken fantastisk läkarvård vi har- en eloge till SÄS! Jag stor bölade hela tiden och hade panik. Krampanfallen fick han pga uttorkning. Hans magsjuka har varit så tuff så att han har inte fått behålla i stort sett något utav det lilla han fått i sig, så dropp var enda alternativet. Det svåra var att få in droppet på han. Det var otroligt tufft att uppleva som mor, och jag led verkligen med lilleman <3 blodkärlen var så tunna och sköra att de bara brast varje gång de försökte föra in nålen. Efter 1 timmes kämpande med ex antal doktorer och sköterskor i rummet fick dom den att fastna, oj vilken lättnad det var <3
Nu hoppas vi bara på att han får behålla det vi får i han och att han är på bättringsvägen, min lille prins <3

Det viktigaste jag har är min familj <3


Vilgot degar (i måndags) trots magsjukan orkade han vara upp stundvis och här t.o.m bjöd han på ett leende :)

Sköt om er och era familjer!

Kramar Tanja

måndag 9 maj 2011

Nya soffan i köket

Hej där ute i värmen!

Vilket underbart väder idag 22,5 grader i skuggan, nä då klagar man inte. Förutom att Vilgot har legat i magsjuka sen lördag/söndag natt, är livet underbart. Det kunde ju vart så mycket värre ;)

Nu ska ni få se foton på den nya soffan i köket


Den är även jätte fin utan dynan

Här en härlig sommarbild på Alva, som "badar" i trädgården.


Nu håller vi tummarna att vi andra slipper magsjukan som härjar här i Målsryd!

Trevlig måndag afton <3

Kram Tanja

söndag 8 maj 2011

Min oas

Godkväll
Oj vilken helg, det vackra vädret är tillbaka. Jag har varit och loppis fyndat i Småland (hos en väninna). Gjorde en hel del fynd :) älskar att fynda. Man känner ett enormt lyckorus i kroppen efter att ha shoppat. En del av helgens fynd ser ni på bilderna nedan, såsom blomsterbänken, korgstolen och symaskinsbordet. Fler bilder kommer en annan dag.

Min oas= våran underbara altan. Här på altanen bor vi mestadels under sommarhalvåret, bara vädret tillåter. Altanen byggde min sambo förra sommaren och den är på ungefär 50m2. Staketet som är av kryssmodell kommer jag att måla vitt nu under sommaren. Jag älskar våran altan. Här kommer några bilder på "inredningen" som smyckar altanen <3





Vill önska er en mysig söndagkväll.
Kramiz Tanja

torsdag 5 maj 2011

Huvudet spricker

Hejsan!

Här har vi en sju dundrans huvudvärk, den började redan efter lunch...ååå måste nog lägga mig och vila skallen annars går den nog inte över.
Annars har dagen vart bra jag har jobbat och barnen har vart på dagis. Alva tog med sig hem från dagis sin kompis Meja och de lekte både inne och ute så snällt. Härligt och se barnen leka med sina vänner <3

Då är det fredag imorgon igen :), det är helt otroligt hur snabbt veckorna passerar. Nu till helgen hoppas jag kunna gå på ett par loppisar. Och förutom det så ska jag åka iväg och hämta en kökssoffa jag köpt :)...längtar!

Här en mysig bild på mina små troll <3


Puss & Kram
Tanja

onsdag 4 maj 2011

Nya Toaletten








Hello :)

Onsdag idag och vi är lediga...så underbart. Vi har vart på Bvc idag och Alva har fått sin 5 års spruta. Alva och Vilgot har också fått en ny kusin, lilla Elsa föddes imorse...ett stort Grattis till de nyblivna föräldrarna J & K <3
´
Ovan ser ni resultatet av vår nyrenoverade toalett. Jag är så nöjd! Så ljust och fräscht jämfört med det gamla bruna och orange.

Strax får vi besök...då blir det lek & fika :)

Ha en fortsatt go onsdag allihopa.

Många kramar Tanja

tisdag 3 maj 2011

Carpe diem


Hej hej
Att leva i nuet, tycker jag är viktigt. Att njuta av varje dag och uppskatta alla dagar är något jag försöker göra varje dag. Idag har jag haft en super go dag på jobbet, och efter jobbet hämtade jag barnen också åkte vi till Leos Lekland och träffade några kompisar. Så mysigt att fika och leka så här mitt i veckan, sånt måste vi göra oftare. Man kan ju inte bara leva för helgerna, för de är ju så få!!

Dagens bild är tagen på min Hortensia som jag köpte i förra veckan. Och krukan fyndade jag på helgens loppis. Jag tänkte att jag skulle försöka mig på att få en hortensia att överleva. Jag har försökt tidigare men misslyckats. De är ju så fina så jag vill ge de en chans till. Blommor över huvudtaget gör mig så lycklig. Jag har upptäkt en passion för blommor, jag gillar blommiga kläder, blommiga textilier, blommiga tapeter och blommande blommor :) något som jag inte tidigare gjort i samma utsträckning som nu- och det är ju helt underbart. Mer blommor i vardagen <3

Nu ska jag lägga mig i soffan och njuta av tv:n alldeles för mig själv, för min älskling fick visst åka och jobba ikväll :( och barnen de snoozar så gott.

Godnatt allihopa och sov sött <3

Kram Tanja


måndag 2 maj 2011

Loppis fynd.

God kväll :)
Vad jag har vart trött idag. Jag hade en sån hemsk söndagsångest igår kväll/natt, hade så svårt att somna. Fya och det kändes imorse när klockan ringde. Så nu längtar jag att få lägga mig raklång på soffan och njuta av lugnet här hemma. Hoppas ni andra har haft en bättre dag än jag. Vill bara passa på att säga hur viktigt det är att ha underbara människor i sin omgivning jag är så glad över att ha vissa människor i mitt liv <3 (utöver min underbara familj förstås)
Här ska ni få se några utav de fynd jag gjorde i helgen
Kannan passade så bra till mina favorit koppar, och brickan är helt underbar.

Köksvågen

Krukan och den lilla kannan pryder min skänk

Ljusdekoration

Ha en super mysig kväll...

Kram Tanja


söndag 1 maj 2011

1:a Maj...redan :)



Hej igen...
Redan söndag :( helgerna går för fort! Finns det någon som har bra tips på att få helgerna att gå långsammare?
Igår var jag och min syster på Ekhagens Marknad. Det var så kul och vi gjorde en hel del fynd och vi var absolut inte ensamma. Bilder på mina fynd kommer senare. Men gud vad nöjd jag är....älskar att fynda!
Idag var jag med familjen på Strömma Naturbruksgymnasium och vi fick se när alla korna släpptes på sommarbete, vilken upplevelse. Korna och barnen i publiken var sååå glada. Det bjöds på kanelbulle och Arla mjölk, man fick även gå runt och titta på alla de andra djuren och prov sitta traktorerna. Till er som aldrig vart på betessläpp, gå på det, mycket uppskattat av barnen!
Nu hoppas vi på en härlig arbetsvecka, sköt om er.

Puss & Kram
Tanja