torsdag 31 mars 2011

Helg!!

Bild tagen 060214


Godmorgon alla glada :)
Det blir Va-dag här idag igen, barnen har lätt feber båda två. Hoppas verkligen att det inte blir värre, tycker att det räcker med sjukdomar för detta året nu.

Nu har jag gjort det igen, jag ska ha barnkläders party hemma hos mig den 19/4. Jag vet inte varför men jag gillar fixa partyn, kanske skulle bli festfixare? Min sambo däremot blir riktigt trött på mig emellanåt, han ogillar verkligen sådana här sammankomster. Men det är ju tyvärr sånt han får stå ut med för sån ÄR JAG ;)
Och det har han väl nu efter snart 14 år börjar acceptera <3
Måste bara säga att jag har den bästa mannen man kan tänka sig han är underbar min Fredrik <3 och jag älskar honom sjukt mycket!! Likaså älskar jag djupt våra små barn <3 jag har den familjen jag alltid drömt om, bara ringen på fingret som saknas ;)

Nu i helgen ska vi se om inte vi kan få färdigt vår evighets renovering toaletten. Jag längtar så mycket efter detta så snart vet jag inte vart jag ska ta vägen? Vill börja inreda nu! Bilder kommer så snart det är klart.
Annars kommer helgen vara lugn och skön (hoppas jag), vädret ska ju bli fantastiskt, så det blir mycket utomhusvistelse.

Nu ska jag äta frukost tillsammans med de små. Önskar er alla en underbar helg <3

Puss&Kram
Fröken Sydvest


Vänner :)

Godmorgon :)
Här är vi trötta idag. Alva är på dagis och jag är hemma med Vilgot, som vart uppe inatt mellan kl 03-05.30. Han hade feber och kunde inte sova. Det är inte ofta vi har ett barn emellan oss under natten, men visst är det mysigt när det händer. Han låg och klappade mig likadant som jag gjorde på honom, min lille prins. Hoppas inte det blir någon långvarig sjukperiod av detta.

Idag vill jag bara hälsa till alla mina vänner: Att jag älskar er!
Ni vet vilka ni är så ta åt er ;). Vänner är något som inte växer på träd, vänner ska man vara rädd om och man ska vårda sina vän relationer. Jag har många vänner som inte bor så nära mig och jag tycker det är så härligt att vi fortfarande har så bra kontakt trots avståndet- det är vad jag kallar RIKTIG vänskap! Det är vänner jag kan prata med om allt, vänner som jag vet ställer upp, vänner som accepterar mig för den jag är, vänner som inte dömer mig och vänner som visar att de bryr sig. Så jag tycker att har du också vänner du allt för sällan talar om för hur mycket du tycker om dom, så passa på att göra det idag :) Man vet aldrig när det är försent.

Ta vara på era vänner och behandla dom väl.

Från en sann vän
Tanja



onsdag 30 mars 2011

Loppat :)

Godmorgon...
Onsdag igen och vi är lediga, måste säga att jag varmt rekommenderar er småbarnsföräldrar som arbetar att vara lediga en dag mitt i veckan! Veckan blir inte lika lång och intensiv då, man får en kort break, hinner landa och fundera ;) och sist men inte minst ladda om batterierna!
Var och loppade igår kväll, fyndade en kökssoffa, som jag kommer få renovera lite. Hade tänkt ställa den på altanen till sommaren. Fyndade även en fin lite docksäng, som kommer passa perfekt i Alvas lekstuga, den behöver bara målas. Och så blev det ju lite annat smått och gott som är så svårt att motstå ;)
Bilder kommer senare. Fick mitt efterlängtat paket från provrummet.se min fina kofta, som kommer passa perfekt till både vardag och fest, 498kr. Kika gärna in på http://www.provrummet.se/
Idag ska jag in till stan en snabbis och förhoppningsvis hitta ett par snygga byxor (som jag redan kollat in), hoppas bara att de finns kvar!

 Blandat tulpaner med vide, så vårigt!

Min nyinköpta kofta. Passar med jeans och till klänning! Kanon härligt material.

Solen skiner- idag ska njutas!
 Carpe diem
Tanja

måndag 28 mars 2011

Ber om ursäkt för min frånvaro

Hej allihopa!

Jag ber om ursäkt för min frånvaro, tiden har sprungit iväg, jag har verkligen haft fullt upp. Förra veckan förberede jag inför loppisen som var i helgen. I torsdags kväll var jag och min syster på tjejkväll på Volvo här i Borås, mingel, tävlingar, modeshow mm. Och i helgen var jag på åter igen på tjejmiddag fast hos min lilla syster (i grannhuset), det var så trevligt, som alltid....tack tjejer :)
I lördags var det då dags för allt för barn loppisen i Fristad, gjorde faktiskt några fynd bland annat varsitt par jeans till barnen, ngr tröjor och några plastdjur till lilleman. Det jag själv hade lämnat in blev jag av med det mesta och ett par tusenlappar rikare ;). På lördag kväll var vi bjuda in till grannarna (på andra sidan) . Vi åt och drack super gott, och kvällen var verkligen kanon bra, så det bestämde vi att vi snart gör om. Helgen avslutades med en lugn och skön hemma söndag, matlagning, promenad och våffel fika hos grannarna.
Alva (min stora tjej) var iväg med sin farmor hela helgen, de var i Göteborg och hälsade på hos "gammelmoster", Alva hade haft en jätte mysig helg. Tycker det är så kul att mina barn har så goa mor-och farföräldrar och att barnen verkligen trivs ihop med dem. 
Så idag var man tillbaka på jobbet igen :) helgen går alldeles för fort! Jag har vart så trött hela dagen, undra om det kan vara sommartiden som spökar? Längtar så efter att få gå och lägga mig rak lång i soffan. 

Har dock lovat mina kollegor att dela med mig av receptet på mina choklad cupcakes, så varsågoda:

3 ägg
2 1/2dl socker
1 tsk vaniljsocker
50g smör
1dl gräddfil
2msk kallt kaffe
3 1/2dl vetemjöl
2tsk bakpulver
4msk kakao av god kvalitet (ja använde dock vanlig ögon kakao)
1 nypa salt
100g mörk kvalitetschoklad 70%

1. sätt ugnen på 175 grader
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret. häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Låt svalna.

Choklad frosting
60g mjukt smör
5dl florsocker
1tsk vaniljsocker
1/2dl kakao av god kvalitet
100g philadelphiaost
1msk varmt kaffe
Strössel el blommor till garnering

 Här ett foto på mina cupcakes ;)

 Kram om er /Tanja

tisdag 22 mars 2011

Vår :))


Våren är här!
Vilket underbart väder vi har, solsken, blåhimmel och +10 grader. Vi har det bästa framför oss! Imorgon ska vi försöka njuta lite extra av vädret, för då är vi lediga :) Vi ska även märka upp en massa barnkläder och leksaker som vi ska sälja på allt för barn loppisen på lördag
Missa inte det!! Lördag 9-13 även öppet på söndag

Det blir en förhoppningsvis lugn och skön tisdag kväll, jag känner mig lite mys sugen ;)

Hej svejs.... /Tanja

måndag 21 mars 2011

Måndag går mot sitt slut....

Så skönt att måndag går mot sitt slut, jag gillar inte riktigt måndagar, man saknar helgen. Fast det är så skönt och veta att jag är ledig på onsdag igen :), det förgyller hela arbetsveckan. Jag har haft en känslomässigt jobbig dag, har varit hos tandläkaren. Jag vet inte varför men jag ogillar att gå till tandläkaren, och det är varje gång lika jobbigt och svettigt. Fast idag var jag hos en ny tandläkare (min underbara granne Kicki) och det kändes så bra, hon var så duktig och så proffsig. Hon visste hur man skulle hantera patienter som mig! Jag hoppas att jag framöver kan komma över min tandläkar skräck.

Hoppas ni alla får en bra vecka :)
Kram Tanja

söndag 20 mars 2011

Härlig söndag :)


God kväll :)
Jag har haft en jätte skön söndag, tros att jag inte sovit många timmar i natt. Det blev sent igår kväll, vi var hemma hos Anna som bor i ett fantastiskt vackert sekelskift hus här i Målsryd. Ååå precis ett sånt hus jag egentligen skulle vilja ha. För er som söker något speciellt, charmigt och genuint så ska ni gå på visningen när huset kommer ut på marknaden. För Anna och hennes familj ska snart flytta norrut ;(
Jag hade i alla fall jätte trevligt igår kväll, älskar tjejmiddagar! Att bara få vara Tanja emellanåt är så skönt. Och visst är det mysigt när lillplutten kommer instaplandes kl 07.00 när man har gått och lagt sig kl 02.00!? Inte såå kul, jag var så trött fick knappt upp ögonen, men så är det att vara småbarnsförälder....så det var bara att bita ihop :) Dagen blev trots tidigt uppvaknande mycket härlig. 
Jag lagade en riktigt söndagsmiddag idag, satte in köttet i ugnen redan kl 10, där fick det ligga i grytan och gosa in sig med lök, morötter, kålrot, vitlök, buljonger (kött och grönsaks), salt och pepparmix. Efter ett par timmar så hällde vi på grädde, soja och kalvfond.....mums mums. Till det en god sallad och kokt potatis. Min man och min dotter fixade söndagsfika- Äppelpaj med vaniljvisp (smulpaj)...det avnöjt vi efter en härlig promenad.
Och nu ska jag avsluta denna goa helg med att titta på sista avsnittet av Solsidan, hur ska jag kunna leva utan Solsidan???? 

Puss & Kram
Tanja

lördag 19 mars 2011

Soliga hälsningar från mig


Hej alla glada, 
Vilket underbart väder vi har idag, solsken och +6 grader. Dagen har bestått av en mycket trevlig loppisrunda, med både barn-och prylloppisar. Blev några härliga inköp såsom tårtspade (behöver putsas upp, ngr bakformar, en sparbörsa och en kockums burk)- hittade en fin byrå men var lite snål (de ville ha 600kr för den). Tycker att när man går på loppisar så ska det vara billigt!
Nu ska jag fixa mig iordning för ikväll blir det tjejträff med Målsrydsfruarna (som vi kallar oss). Så skål på er allihopa och på återseende...

Kram Tanja

fredag 18 mars 2011

Friday I'm in love


Hejsan ;)
Fredagar är väl helt underbara, man har hela helgen framför sig! 
Arbetsdagen gick så smidigt så, jag jobbar ju "bara" 5h på fredag, så skönt. Trodde dock att min man (sambo) skulle handla påvägen hem, men som det ibland blir så blev han lite sen och hann inte med handlingen så jag gjorde där typsika misstaget som jag ganska ofta gör, åkte med båda barnen till Maxi efter kl 16 en fredag...hm. Ja undra hur det gick?? Käpp rätt åt h-lvete, lilleman har skrek i ett inne i affären.....mitt tålamod gav sig ett antal gånger....att jag aldrig lär mig att man ska inte ta med småbarn till mataffären sent på eftermiddan och framför allt inte efter en dag på dagis. Ja ja det som inte dödar det härdar ;)
Vi fick i alla fall inhandlat lite gott till kvällen.  
Middags Tips- Tacopaj med sallad. v´Vi brukar göra en helt vanlig pajdeg av vetemjöl. vatten och margarin. Sen steker vi köttfärs, lök och tärnad paprika och kryddar med tacokrydda. Lägger köttfärsblandningen i pajskalet, på med créme fraiche blandad med majonäs, skiva ngr tomater på och sist riven ost. In i ugnen i ca 20min...sååå gott.

Jag fixade ett vårigt blomsterarrangemang här precis innan, se bilden. Längtar redan till imorgon då jag får ställa ut den på trappen :)

Önskar er en fortsatt mysig fredag kväll...imorgon blir det Loppis besök!

Puss&Kram Tanja 

torsdag 17 mars 2011

Trött, tröttare, tröttast

God kväll :)
Det har vart en tuff och dag idag, igår kväll var jag och några tjejkompisar ute och firade vår kollega som snart ska gifta sig, Vi var på ett zumba pass, mitt allra första....så himla kul. Det var ju inte det lättaste men vad skoj vi hade,.vi skakade rumpa, tuttar, mage och höfter....jag tyckte dock att det kändes som hela kroppen skakade, hade verkligen ingen kontroll hahahaa. Men det var inget som skrämde mig fick bara mersmak för den här typen av träning. Det ska ju vara roligt och träna! Tror att det kommer bli mer zumba för mig i framtiden!? Kvällen avslutades på La Copita (spanks inspirerad) restaurang i Borås, de har såå goda tapas! Så hemma var jag först strax innan kl 23. Och upp kl 6 idag för att jobba.....poooh. Gillar verkligen inte att gå upp tidigt på morgonen, och framför allt inte att låta väckaklockan väcka mig! Men visst var det skönt att få komma och jobba, det var alldeles för länge sen sist. Tror att både jag och barnen behövde få lite tid ifrån varandra efter alla sjukdomar. Nu håller jag tummarna att vi får vara friska ett tag framöver, få träffa folk och ha roligt :). Men vad jag har vart trött idag...har nog aldrig längtat så efter att få lägga mig på soffan som idag. Så nu stänger jag av datorn och lägger mig i soffan under täcket. GOD NATT alla vänner

Kram kram //Tanja 

Mitt köksfönster...se hur vårsolen lyser där ute :) 


onsdag 16 mars 2011

Mitt vardagsrum...






En del saker är jag inte helt nöjd med såsom matsalsbordet, kommer någongång framöver att målas vitt liksom päronskåpet och spegeln. Annars kan jag känna mig rätt nöjd för tillfället med det jag har åstadkommit här :)

tisdag 15 mars 2011

Tulpaner är vackra!

Hej ;)
Nu var jag tvungen igen att köpa tulpaner, tycker att de är så vackra, ger mig vårkänskor och får mig på allmänt bra humör! Efter den här otroligt långa och kalla vinter så skriker kroppen och själen efter VÅÅÅÅÅR! Idag var det ju så himla skönt väder +4 grader och solsken. Det vill jag ha mera utav! Dagen har annars vart ganska lugn, barnen är på bättringsvägen :) och jag har fått gjort lite nytto grejer. Såsom att åka till återvinningsstationen och slänga tidningspapper och kartonger. Jag började att sortera för ngr år sedan, kände att det var dags för mig att göra något för samhället. Det tar ju sin tid men det är det värt! Förutom detta så hann vi med och sitta ute i solen en stund, så härligt. Jag bakade en kladdkaka, så enkelt.  

Recept på kladdkaka 2ägg, 3dl socker, 1 1/2tsk vaniljsocker, 1krm salt, 4msk kakao, 1 1/2dl mjöl, 100g smält smör
Vispa ägg och socker poröst, tillsätt alla andra ingrediensen och blanda till en jämn smet, häll i smord o brödad pajform och in i ugnen 175 grader i ca 15-20min

Dagens Middags tips!  Åsas Hummerlax- 4st laxfiléer, 1st fiskbuljongtärning, 2dl vatten, 2dl créme fraiche, 3dl grädde, 1msk hummerfond, 1tsk dijonsenap, dill, citronpeppar
Koka upp allt uton laxen i en gryta. Dela laxen i tärningar och lägg i dem i grytan och koka ytterligare 10 min (tills laxen är klar). Servera med kokt potatis och ex ärtor el morötter.  

Nu blir det en lugn och skön kväll i tv-soffan.
Ha de gott ;) 
 // Tanja
 

måndag 14 mars 2011

Ljuslyktor

 Hej :)
Dagen har mestadels bestått av blöjbyten, filmbyten och matlagning. Båda barnen har feber och lilleman har även öroninflamation. Det är tufft och vara hemma för vård av barn, ingen av oss är ju precis på toppen humör. Dock hann jag med att fixa till ngr fina glaslyktor av gamla glasburkar. Spetsbandet kanske jag får byta ut till ett bredare?! Ett tips som jag hittade i förra numret av Jeanne d' Arc Living, som är ett fantastiskt magasin för oss som älskar Shabby chic, Franch chic eller det lantliga/romantiska. 
Dagens Måltidstips- Lunch: våfflor med grädde och sylt, så uppskattat av barnen!
Middag: Stekt bacon, löksås, kokt potatis och morötter, en ny favorit i familjen.
Nu ska jag avsluta kvällen vid tv:n för jag tycker att på måndag kommer veckans bästa program Familjen Annorlunda och Ullared :)
Trevlig afton...

Mitt allra första inlägg...

Jag sitter här helt förvirrad, vad har jag gjort? 
Jag, Tanja den hel vilda mamman, med massor av överskottsenergi har skaffat mig en blogg. Med blandade känslor ska jag ta mig an blogglivet. Har länge gått i dessa tankar om att skaffa mig en blogg men har inte riktigt vågat.  
Jag hoppas att du som läsare ska kunna ta del av mig och mitt liv på ett så ärligt sätt som möjligt. 
Jag älskar min familj men också inredning, mode, matlagning och bakning så detta är en del av det ni kommer kunna läsa om här. Jag kommer lägga ut mycket foton, eftersom jag gillar att fotografera, tycker bilder är vackra att beskåda. 
Jag hoppas att du och jag kommer att trivas tillsammans här! 

Välkommen :)
//Fröken Sydvest

Hjärtligt välkommen :)